Over Fierijn Expertise

HARD WERKEN VOOR IETS WAAR WE NIETS OM GEVEN, NOEMEN WE STRESS.
HARD WERKEN VOOR IETS WAAR WE VAN HOUDEN, NOEMEN WE PASSIE.

Wat wij doen

Fierijn Expertise is een kleinschalige praktijk waar zowel ouders als kinderen, jongeren en scholen terecht kunnen met vragen over opvoeding en ontwikkeling. Samen met alle betrokkenen onderzoeken we hoe we kwaliteiten kunnen versterken en wat verklaringen zijn voor eventuele moeilijkheden. Vervolgens maken we de vertaalslag naar de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften, zodat er een concreet plan van aanpak gemaakt kan worden. Door goed naar iedereen te luisteren, samen te werken met verschillende disciplines (zoals huis- en kinderartsen, wijkteams en scholen), mee te denken en te benadrukken dat geen vraag te gek of te veel is, profileren wij ons als een laagdrempelige organisatie, waarbij gezamenlijkheid en een persoonlijke benadering voorop staan.

Waar we werkzaam zijn

Fierijn Expertise heeft twee bezoekadressen, namelijk in Ravenstein en Zaltbommel. We leveren gecontracteerde zorg binnen Regio Rivierenland en gemeentes Maasdriel en Zaltbommel. Daarnaast zijn we veelvuldig te vinden op scholen en onderwijsinstellingen door het hele land. Wat betreft de scholen en onderwijsinstellingen werken we veelal in omgeving Oss en Arnhem, maar zijn ook te vinden in onder andere de Bommelerwaard, Utrecht en Amsterdam. Tevens werken we samen met de kinderartsen in Ziekenhuis Rivierenland Tiel op de ADHD-poli.

Wie wij zijn

Na jaren van ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en dienstverlening binnen het onderwijs zijn wij (Marianne en Annemieke) Fierijn Expertise gestart. In de functie van Orthopedagoog-Generalist en Orthopedagoog worden wij steeds weer uitgedaagd om mee te denken in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Samen met ons enthousiaste team, bestaande uit orthopedagogen en psychologen, bieden wij professionele zorg op maat. Graag stellen wij onszelf voor:

 • Marianne Willems
  Marianne Willems Orthopedagoog-Generalist
 • Annemieke Verhoeckx
  Annemieke Verhoeckx Orthopedagoog
 • Anna Ketelaars
  Anna Ketelaars psycholoog / orthopedagoog-generalist
 • Iris Cuppen
  Iris Cuppen Orthopedagoog
 • Fenne van Mil
  Fenne van Mil Orthopedagoog
 • Julia Bok
  Julia Bok orthopedagoog

FIERIJN EXPERTISE F&L gecertificeerde praktijk

fl-keurmerk-fierijn-expertise-03-min

Fierijn Expertise is een F&L-gecertificeerde praktijk. Alleen F&L-gecertificeerde praktijken en instellingen gebruiken de F&L methode®. De F&L methode® is een uitgebreid programma voor de behandeling van dyslexie. Bij hardnekkige lees- en/of spellingproblemen en bij dyslexie is specialistische behandeling nodig. Hiervoor kan het F&L-behandelprogramma worden gebruikt. De F&L methode® is evidence-based en heeft modules voor lezen, spellen en basisvaardigheden.

De koppeling tussen interventie met Taal in Blokjes en behandeling met de F&L methode® zorgt voor een optimale afstemming van de hulp. Scholen die Taal in Blokjes gebruiken, kunnen hun leerlingen goed ondersteunen bij een F&L-dyslexiebehandeling.

De F&L methode® is de enige methode voor de behandeling van dyslexie met een continuüm van zorg tussen het interventiepakket Taal in Blokjes op school en het F&L-behandelprogramma. Hiermee is een efficiënte en goede ketenzorg mogelijk tussen school, ouders en de praktijk.